Sportolj és játssz egy egész hétvégén át a Pólus Centerben

Április 6-án és 7-én egész nap, vagyis egy teljes hétvégén keresztül elfoglalja a Mozdulj Gamer Mozgalom a Pólus Centert. A Mozdulj a Pólussal! rendezvény keretein belül számtalan sportágat kipróbálhatnak a résztvevők, lesz például foci, kosárlabda, kerékpározás, jégkorong, amerikai foci, tenisz, gond, terepfutás és természetesen a videojátékos szimulátorok sem maradhatnak ki a repertoárból. 

Nem véletlenül van a Pólus Centerben egy méretes jégpálya: egyértelmű volt, hogy a kétnapos rendezvényen kiemelt szerephez jut majd a jégkorong. Mindkét nap 12 és 17 óra között a Pólus Pingvinek és profi edzőik segítik azokat, akik ki szeretnék tanulni ennek a sportágnak a legfontosabb kunsztjait. Tulajdonképpen semmit sem kell magaddal hoznod, ha nincs felszerelésed; egy jelképes, 200 forintos összegért korit is bérelhetsz, sisakot és ütőt pedig mi adunk neked. 

Két keréken szép az élet, tartja a mondás, ha pedig te is ezt az életérzést vallod, akkor imádni fogod az egyik különleges, új programunkat, vagyis a Goldsprintet. Ezt úgy kell elképzelni, hogy lepakolunk egymás mellé két rögzített bringát, majd a két versenyzőnek ezeken kell lenyomnia egy 400 méteres sprintet, miközben profi MC és DJ gondoskodik az zenei aláfestésről, folyamatosan pörgeti majd a legmenőbb ütemeket. 

Mindez így fest a gyakorlatban:

 

A fentieken túl a Pólus Center 4-es számú bejárata előtt mindkét nap pörögnek majd az 5 az 5 elleni lasertag meccsek, valamint a sport sátorban kipróbálható lesz az arcade kosárlabda, a minigolf, a mini pingpong és a legkisebbeknek a pónicikli is. 

Természetesen a videojátékok sem hiányozhatnak egy Mozdulj Gamer rendezvényről: a helyszínen kiállított Xbox kioszkokon a legújabb FIFA, Fifa Street, NBA, NHL, Madden NFL és UFC játékokkal zúzhattok, valamint Kinecttel teniszezhettek és basebalozhattok, sőt PS VR headsetekkel még a virtuális száguldozásba is belekóstolhattok. 

Egy ilyen remeknek ígérkező hétvégén a legkedveltebb videósok sem maradnak otthon. Mindkét napon Unfield és Szalay Isti lesznek a Mozdulj a Pólussal! rendezvény házigazdái, sőt szombat délután, 14 és 15 óra között Geryvel, másnap pedig ugyanekkor ZsDavval találkozhattok a Dedikáló Zónában. Ne csak lepacsizni lesz érdemes a youtuberekkel, ugyanis ha kihívjátok őket és ti nyertek, még PlayIT Show belépőket is nyerhettek. 

Április 6-án, tehát szombaton, ugyancsak ezen a helyszínen zajlik majd a 23. Palota Kupa és futónap. A Budapest Nyílt Mezeifutó Bajnokság regisztrációja reggel 9 órától kezdődik meg, ezt követően pedig a versenyek több távon és többféle korosztály részvételével zajlanak. Érdemes a kutyusodat is magaddal hozni, ugyanis 15:15-től kutyás futás és bemutató veszi kezdetét.