Szinte csak mobillal vagyunk hajlandóak futni

Az NN Biztosító magyar internetezők futási szokásait vizsgáló, reprezentatív online felmérése szerint az interneteléréssel rendelkező magyarok 29 százaléka legalább heti egyszer választja a futást, mint sportot, átlagosan pedig 4,3 kilométert tesznek meg, mikor elmennek futni. A kutatás arra is kitért, hogy a futók 54 százaléka mobiltelefonnal indul el sportolni.

A kutatásból kiderült, hogy a futáshoz használt mobiltelefonos appikációt az emberek 84 százalék azért használja, hogy nyomon tudja követni a megtett távolságot, 56 százalékuk pedig azt is figyeli, hogy milyen edzés közben a futótevékenységük, 35 százalékukat pedig az is érdekli, hogy futás közben mennyi kalóriát égettek el.

Megtudhattuk továbbá az említett kutatásból, hogy a felmérésben résztvevők kétharmada örülnek, ha mobilos applikációja pontokkal jutalmazná a teljesítményét, ezeket a pontokat pedig sportfelszerelésekre lehetne beváltani. A runaddict nevezetű alkalmazás használói a megtett kilométerek után pontosan ezt a lehetőséget kapják meg, vagyis pontokat gyűjthetnek. Ezeket a pontokat sportolással és egészséges életmóddal kapcsolatos kedvezményekre válthatják be, sőt augusztus 4. óta már jótékonykodhatnak is vele, például a Bátor Tábort is támogathatják pontjaikkal. 

A runaddict applikáció csupán néhány hónapja jelent meg, de már most több mint tízezer letöltésnél jár. Ehhez hozzájárult az NN Night Run Budapest 2017 futóverseny is, ahol több százan vették igénybe az alkalmazást, itt extra pontokkal is jutalmazták a futókat.